Nyheter

«Min helse – mitt liv – mitt ansvar?» - Vellykket ettermiddagsseminar på Furuset

«Min helse – mitt liv – mitt ansvar?» - Vellykket ettermiddagsseminar på Furuset

Nærmere førti personer møtte fram for å høre om selvhjelp og mestring på en for oss helt ny arena.

Samarbeidsprosjekt

Arrangementet var et samarbeid mellom LINK Oslo, senter for selvhjelp og mestring, og IHSG (Internasjonal helse- og sosialgruppe). Den siste samarbeidspartneren som skulle bidra med lokale – Furuset Filial av Deichmanske bibliotek) fikk en vannskade på biblioteket denne dagen, så arrangementer måtte flyttes i hui og hast. Takk til Furuset Seniorsenter som stilte opp for oss!

Før programmet begynte var det enkel servering av pakistansk og norsk mat

Safias reise

«Min helse – mitt liv – mitt ansvar?» - Vellykket ettermiddagsseminar på Furuset

Safia abdi Haase satte bokstavelig talt tonen ved å synge seg inn før hun fortalte om sitt liv i Somalia i et voldelig ekteskap, om skilsmisse og krig. Hun kom som flyktning til Norge og Harstad for over tjue år sida – og da var det møtet med nord-norsk vinter som ble den største utfordringen. Humoristisk og varmt delte hun med forsamlingen små og store vanskeligheter som måtte overkommes for å bli en del av det nye samfunnet. Å hjelpe seg selv i stedet for å sitte ned og bli hjelpeløs var grunntemaet hennes.

Fra angst og depresjon til daglig leder for IHSG

«Min helse – mitt liv – mitt ansvar?» - Vellykket ettermiddagsseminar på Furuset

Tayyab M. Chaudri, daglig leder i IHSG, fortalte fra sitt liv som barn i Pakistan med skilte foreldre, om å komme til England som ungdom og være fremmed, om å finne sin livsledsager og etter hvert måtte bryte med familien for å bli med henne til Norge. Deretter jobbmessige utfordringer i forhold til utdanning og språk – og angst og depresjon som må overvinnes. Og som ble overvunnet i og med starten på IHSG for tjue år siden, et arbeid som ble hedret med Karl Evang-prisen i 2013.

Selvhjelpens muligheter

Så var det tid for å se nærmere på hva selvhjelpsforståelsen og det å delta i en selvorganisert selvhjelpsgruppe kan bidra med i en vanskelig livssituasjon. Hvordan unngå å bli en passiv tilskuer til livet? Hvordan mobilisere egne krefter for å leve livet aktivt? ? Etter foredraget kom det flere gode spørsmål før Turid Danielsen fortalte om sine egne personlige erfaringer med å delta i en slik gruppe på LINK Oslo.

Og helt til slutt presenterte Ghazala Naseem Interkulturell Kvinnegruppe som nå er en del av IHSG nettverket.

«Min helse – mitt liv – mitt ansvar?» - Vellykket ettermiddagsseminar på Furuset«Min helse – mitt liv – mitt ansvar?» - Vellykket ettermiddagsseminar på Furuset

Flere seminarer i 2015?

LINK Oslo møtte gjennom våre samarbeidspartner nye mennesker som ikke kjente til oss fra før. Vi er glade for at vi har funnet så flotte samarbeidspartnere – og vi håper at vi for neste år får midler til å fortsette dette samarbeidet i form av sju tilsvarende seminarer på bydelsbibliotekene.