Nyheter

Fire nye selvhjelpsgrupper i gang på LINK Oslo i høst

Fire nye selvhjelpsgrupper i gang på LINK Oslo i høst

Startskuddet har gått for til sammen fire nye selvorganiserte selvhjelpsgrupper i løpet av september/begynnelsen av oktober.

Den ene gruppen består av åtte deltakere i alderen 20-30 år, i tillegg har vi to grupper i aldersgruppen 30-45 og en gruppe med deltakere mellom 45 og 60.

Gruppene er satt sammen ut fra alder og ikke ut fra type problem. Likevel er det stor gjenkjennelse når deltakerne forteller hva som brakte dem til LINK Oslo senter for selvhjelp og mestring.

De yngste forteller at det ikke er så lett å finne noen å snakke med om vanskelige ting. Det er ikke alt de opplever å kunne dele med familie og venner, i hvert fall ikke foreløpig. Det er krevende å bære på alt alene. Så viser det seg altså at de ikke er alene likevel! De andre som var fremmede for bare noen timer siden, viser seg å slite med de samme utenfor-følelsene!

De som er midt i livet sliter gjerne med jobben, sorg i forbindelse med skilsmisser og dødsfall blant de nærmeste. De er redde for å slite ut familie, venner og kollegaer med alle tankene og følelsene rundt det som har skjedd.

Og de som er godt voksne må forsone seg med at også for dem forandrer livet seg. Sykdom inntreffer, de er ferdige med arbeidslivet – og hvem er jeg nå? Hvordan skal jeg komme meg videre til en ny type mening midt i alle forandringene?

Å møte fremmede, uten diagnoser og henvisninger fra et hjelpeapparat, men med livserfaring og kunnskap fra en vanskelig livssituasjon, kan gi ny giv og nye muligheter der du før stod bom fast.

En selvorganisert selvhjelpsgruppe er med andre ord satt sammen av mennesker som deg og meg!

Trenger du noen å snakke med om det som er vondt og vanskelig? Da er kanskje en slik gruppe noe for deg også! Les mer på vår hjemmeside og ta gjerne kontakt med oss på telefon 22 96 15 40 eller mail oss om du lurer på noe.