Nyheter

Selvhjelpsgruppe? Jeg???

Selvhjelpsgruppe? Jeg???

Det er ikke alltid innlysende at jeg må gjøre noe med livet mitt

I likhet med de fleste fortrenger jeg det meste og utsetter resten til «I morgon, i morgon, men ikkje i dag…»

Jeg er sikkert den siste som innser at jeg er nødt til å gjøre noe med problemet mitt. Ja, sikkert den siste som innser at jeg har et problem. Når jeg omsider kommer dit, har venner og pårørende ofte lenge sett at noe ikke er som det skal. Eller jeg har skjult det så godt at jeg nesten har fortrengt det selv også. Inntil det en dag melder seg med full styrke og er umulig å overse. Det gjør vondt, og det er slitsomt.

Jeg er skamfull over å ikke fikse det jeg tror andre fikser så lett som ingenting, jeg føler skyld for at jeg ikke får til alle de gode tingene som ser ut til å falle andre så lett. Skal jeg liksom ta med meg denne skammen og skyldfølelsen inn i et rom med fremmede folk og dele det verste i livet mitt med dem? Nei, da holder jeg meg heller hjemme og gjør det jeg må, og resten lar jeg være med…

Mange tenker slik, og glemmer at å snakke med seg selv i speilet gir lite ny innsikt. Når du isolerer deg, går du også glipp av nye muligheter.

Det fine med å dele med «fortrolige fremmede» er jo at du ikke møter dem annet enn i elvhjelpsgruppa, to timer en gang i uka. Her kan du dele ting uten å involvere mennesker du er nødt til å omgås i det daglige. Her kan du kjenne på følelser og få bekreftet at joda, du er faktisk helt normal – du også. Her kan du øve deg på å ta ordet, eller trene på å sette grenser for deg selv og andre.

Når du blir tryggere på at det du strever med er greit, tør du kanskje å dele det med andre som står deg nær også. Etter hvert kan det vise seg at det du har lært gjennom å streve med livet og å våge å dele det du har lært faktisk også er nyttig for de andre i gruppa. Det som var et smertefullt problem som du nå har lært å forholde deg til på en god måte, kan vise seg å bli en ny kraft som du kan bruke framover i livet.

For til syvende og sist er vi alle mennesker som i perioder av livet må streve i motbakke. Men det er lettere å holde motet oppe når vi går sammen!

Les mer om selvorganiserte selvhjelpsgrupper på hjemmesiden vår!

Vil du helst gå sammen med folk som sliter med akkurat ditt problem?Da kan du sjekke ut denne siden.