Deltaker i selvhjelpsgruppe fikk hjelp i forhold til sosial angst.

En dag ringte det på døra her på LINK Oslo. En godt voksen dame kom innom for å melde seg på til en ny selvhjelpsgruppe. Livet hennes hadde forandret seg igjen. Nå var ektefellen ble pleietrengende. Hun opplevde at livet hadde fått store begrensninger, og at hverdagen var blitt veldig tung.

«Det gjorde meg så godt sist jeg gikk i gruppe. Det er mange år siden nå. Jeg slet veldig med sosial angst, og det flotteste for meg var at jeg gradvis våget å ta ordet og gi uttrykk for mine tanker. Tilbakemeldingene fra de andre viste at jeg ikke var så håpløs som jeg trodde.

Etter hvert ble det naturlig for meg å delta i samtalen på gruppemøtene. Og etter en stund våget jeg å delta på sameiermøte. Her tok jeg også ordet, og jeg ble med i styret og våget å legge fram ting på møtene.

Jeg var og er fremdeles redd, eller kanskje engstelig er et bedre ord, men jeg våger i alle fall å prøve.

Men det var fryktelig tøft den første tida i gruppa, jeg grudde meg hver gang jeg skulle på møte. Å gå i gruppe var helt avgjørende for meg. Jeg flyttet til Oslo etter en skilsmisse for tolv år siden og kjente absolutt ingen. I begynnelsen krevde sønnen min mye av meg, men da han etter hvert klarte seg selv kom ensomheten. Det å være venneløs var vanskelig.

Jeg møtte ei jente i gruppa som jeg ble bestevenner med. Vi skulle egentlig ikke være sosiale utenom gruppa, men det ble nå engang sånn. Så vi var åpne om dette i gruppa, slik at ingen skulle lure på hva som foregikk.

Venninna mi døde for to år siden, og bunnen falt ut av livet mitt igjen. Nå som min mann på toppen av alt ble pleietrengende kom søvnløsheten og angsten tilbake for fullt.

Nå ønsker jeg å gå i gruppe igjen – for det ga meg så mye forrige gang. Og det å dele erfaringer med andre som forsto hva det handlet om hjalp meg faktisk mer enn psykiateren som jeg gikk hos en periode.»

(Historien over er gjengitt med tillatelse.)

Noe for deg også?

Denne samtalen som vi fikk lov å dele på hjemmesiden viser hva det å gå i en selvhjelpsgruppe faktisk kan bety i en periode hvor livet er vrangt. Åpne menypunktet Selvhjelp, så ser du hvilke muligheter som finnes!