Menneskene rundt deg kan også dra nytte av selvhjelpserfaringene dine

Som ringer i vann

Å gå i en selvorganisert selvhjelpsgruppe gjør du primært for å jobbe med dine egne problemer. Det er forståelig nok bare ett menneske du kan forandre – deg selv.

Men etter å ha gått i en selvorganisert selvhjelpsgruppe en stund har flere deltakere erfart at det også skjer endringer i deres forhold til  familie, venner eller kollegaer.

Vi som jobber på LINK Oslo deltar jevnlig på kontaktmøter med gruppedeltakerne. Her erfarer vi at flere deltakere begynner å dele ting på ny måter i sine nære omgivelser etter å ha gått en stund i gruppa.

«Jeg begynte å snakke med familie og venner om andre og for meg viktigere ting enn før, og fikk en veldig god respons. De begynte også å dele på en ny måte, og jeg har opplevd mange gode samtaler etterpå,» fortalte en deltaker etter å ha gått fem-seks ganger i gruppa.

«Jeg hadde aldri delt med venner at jeg hadde angst. Etter å ha våget å dele dette i gruppa ble jeg tryggere på at det var ok å ha angst. Så da våget jeg å fortelle det til venninna mi også. Da viste det seg at hun også hadde slitt med angst, og hun hadde heller ikke våget å si noe om det til meg, « forteller en annen.

» Jeg har sjelden fått positive tilbakemeldinger på det jeg gjør. Men det får jeg i gruppa. Da blir jeg glad, og det merker folk på jobben og i livet mitt ellers. Og da skjer det noe bra som gjør livet mitt bedre i hverdagen. Det gode jeg opplever i gruppa sprer seg som ringer i vannet!»